Kragerø Takst

``Vår visjon er at vi skal være en toneangivende uavhengig aktør som skal bidra til trygghet og forutsigbarhet i boligmarkedet. Vi skal også legge tilrette for riktige oppgjør i skadesaker``.


Kragerø Takst AS


er en kunnskapsbasert bedrift som bistår privatpersoner, forsikringsselskaper, finansinstitusjoner og ellers alle som har en økonomisk interesse i en eiendom. Vi arbeider med vår hjemkommune som utgangspunkt, arbeidsområdet er foruten nærområdene, tilgrensende områder som Aust Agder, Grenlandsområdet, Drangedal, øvre Telemark og Vestfold. Bedriften holder til på Helle utenfor Kragerø, ta gjerne turen innom for en hyggelig prat og en kaffe. Bedriften er tilsluttet Norges Takseringsforbund (NTF), for våre kunder betyr det en trygghet ved at vi er en del av landets største fagmiljø på området. Daglig leder Kevin Hunter Nielsen har bakgrunn som håndverker, med mange års allsidig erfaring fra byggebransjen, er utdannet byggmester, og opererer som takstmann i Kragerø. Kevin er en takstmann med stor interesse for sitt fag, og har opparbeidet stor lokalkunnskap om sitt marked.

Norges Takseringsforbund

Takstmann Kevin Hunter Nielsen er medlem av Norges Takseringsforbund.

 

NTF består av takstmenn med byggteknisk bakgrunn. Hovedtyngden av takstmenn i NTF er byggmestere, men bransjen består også av ingeniører, installatører, sivilingeniører m.m.

 

Vårt medlemsskap i NTF sørger for at vi er en del av norges største fagmiljø på området. I NTF er det blant annet krav om å følge forbundets program for etterutdanning, som betyr at vi er på skolebenken med jevne mellomrom for å vedlikeholde vår kunnskap og oppdatere oss på siste endringer.

 

 

 

Takstmann Kevin Hunter Nielsen har følgende kompetanse og godkjenninger:


  • Medlem av Norges Takseringsforbund
  • Tredje parts personsertifisering fra Det Norske Veritas for Boligsalgsrapport (BSR).
  • Godkjent av Norsk Naturskadepool for takst av naturskade.
  • Sertifikat Skadetaksering og skjønn.
  • Sertifikat Boligtaksering.
  • Utdannet Takstmann MNTF.
  • Utdannet Byggmester
  • Svennebrev Tømrer
  • Praktisk håndverksmessig erfaring, og inngående kjennskap til bygningskonstruksjoner.

Her følger en presentasjon av steder og kommuner vi arbeider i!


Noe av det som er med å gjøre arbeidet som takstmann til en trivelig jobb, er at mann kommer mye rundt i distriktet, treffer mennesker i alle samfunnslag og livssituasjoner. Derved opparbeider man seg unik kunnskap om lokale forhold. I denne bolken har vi skrevet litt om steder vi jobber og hvordan det påvirker vår takstmanns hverdag.

Åmli

Åmli kommune ligger i østre deler av Aust Agder mot Telemark fylke i innlandet. Åmli er en kommune med mye flotte områder for fritidsbolig, blant disse kan nevnes Havrefjell, som ligger i Nissedal kommune, men av geografiske årsaker har postnummer som tilhører Åmli kommune.

 

Vi var så heldige å være forbi Glassgalleriet på Sandå i Åmli kommune, desverre utenom åpningstiden...!

Vi var så heldige å være forbi Glassgalleriet på Sandå i Åmli kommune, desverre utenom åpningstiden…!

 

Åmli kommune

Valle


Valle ligger i Bamble kommune, og ansés av mange som endel av Kragerø skjærgården. Næringslivet på Valle har i senere år gjort en grundig jobb med å promotere stedet som en turist destinasjon, noe som har vært en suksess. Vi tar gjerne lunsjpausen vår i Valle når vi er forbi.

 

Marinaen i Valle

Marinaen i Valle

Du kan lese mer om Valle på Visit Valle sine sider! 

Porsgrunn


Porsgrunn tilhører sammen med Skien den sentrale Grenlandsregionen, slik vi kjenner Porsgrunn i dag er den bygget på industri eventyret gjennom siste 100 år, og huser tidligere Norsk Hydro som i dag heter Yara, som er en av verdens største kunstgjødsel fabrikker.

 

Hydro Herøya

Brevik


Brevik er for oss som bor i nedre Telemark mest kjent for sikker og trygg is, men Brevik kan også by på en variert småhusbebyggelse i mange stilarter. Brevik hører til Porsgrunn, fra Brevik kan man blant annet ta ferja til Sandøya som ligger i Grenlandsfjorden.

 

Utsnitt fra bymiljøet i Brevik.

Utsnitt fra bymiljøet i Brevik.

Du kan lese mer om Brevik her!

Skåtøy


Skåtøy er Telemarks største øy, og er et tettsted med liv hele året, her er det massevis av fastboende og hyttegjester. I tillegg har øya mye å by på, her er det skole, kirke, kafé og mye mer. Skåtøy ligger kun en 10 minutters tur med ferje fra Kragerø sentrum, Skåtøy er derfor velegnet for en dagstur.

 

 

På vei med ferja til Skåtøy

På vei med ferja til Skåtøy

 

Eika på Skåtøy, tenk om denne kunne snakke...?

Eika på Skåtøy, tenk om denne kunne snakke…?

 

Du kan lese mer om Skåtøy her!

Skien


Skien er en av Norges eldste byer, og man regner med at tettstedet ble til for ca. 1000 år siden. I dag er Skien blant annet kjent som Henrik Ibsens fødeby. Skien har gjennom tidligere tider bygd seg opp gjennom trelast og sagbruk, og de senere år vært en sentral del av landets industrihistorie. I dag er IKT og annen kunnskapsbasert virksomhet i ferd med å overta som den viktigste næringen i Skien. Vi er i Skien og jobber fra tid til annen.

 

 

Skien by med sin karakteristiske og lett gjenkjennelige bebyggelse (foto: Varden).

Stathelle


Stathelle er knutepunktet der E18 tidligere gikk forbi over Breviksbrua, og før det da fergen gikk mellom Stathelle og Brevik. Stathelle er en by, og tidligere egen kommune. I riktig gamle dager (1774) var Stathelle et ladested (laste og lossested) under Skien kommune.

 

Stathelle med noen av sine landemerker.

Stathelle med noen av sine landemerker.

Vi har lagt en lenke til Stathelles største turistattraksjon her!

Nissedal


Nissedal er en kommune med betydelige hytteområder og naturskjønne omgivelser. Vi er i Nissedal fra tid til annen og nyter det til fulle hver gang! Nissedal grenser mot Aust Agder fylke i sør, og kommunene Gjerstad, Vegårshei og Åmli, og kommunene Drangedal, Fyresdal og Kviteseid i Telemark fylke. Midtpunktet i Nissedal er tettstedet Treungen, hvor kommunens sentrale funksjoner er plassert.

 

Utsikt fra Kjyrkjebygdheiene mot Fyresdalsheiene med Nisser i forgrunnen.

Utsikt fra Kjyrkjebygdheiene mot Fyresdalsheiene med Nisser i forgrunnen.

 

Du kan lære mer om Nissedal kommune her!

Langesund


Langesund betegnes som en by og ligger i Bamble kommune. Langesund har et trehusmiljø nesten som enhver sørlandsby med intime gater og smau. Fra Langesund er det kort vei til kontinentet med ferjeforbindelse og kun en kort tur til Hirtshals i Danmark. Wrightegaarden er kanskje den sterkeste etablerte merkevaren Langesund har å by på.

 

Langesund kan by på et intimt miljø med gater, smau og trehusbebyggelse.

Langesund kan by på et intimt miljø med gater, smau og trehusbebyggelse.

Du kan lese mer om Wrightegaarden her! 

Gautefall


Gautefall ligger i Drangedal kommune og er et populært utfartssted for skisport. Vi er på Gautefall titt og ofte, og uavhengig av sesong. Gautefall grenser mot Nissedal, og er plassert midt på Gautefallheia mellom Bostrak i Drangedal og Treungen i Nissedal.

 

 

 

Du kan lese mer om Gautefall her!

Treungen


Treungen er hjertet og sentrum i Nissedal, og er blant annet kjent for Treungen festivalen og Jettegrytene.

 

Kokken i Treungen

Kokken i Treungen

 

Du kan lese mer om Treungens store begivenhet her!

Kragerø


Kragerø er vår hjemkommune, og av Edward Munch kalt «perlen blant kystbyen», og det er ikke uten grunn at vi trives her. Kragerø kommune har ca 10 000 innbyggere, Kragerø er en stor hyttekommune, i tillegg til det har vi et betydelig antall besøkende med båt, bobil og dagsreisende m.m. om sommeren. Vi har opparbeidet god generell takstmanns kunnskap om markedet i vår hjemby!

 

Blindtarmen, Kragerø sentrum

Blindtarmen, Kragerø sentrum

 

Les mer om Kragerø her!

Sannidal


Sannidal er den delen av Kragerø som grenser mot Gjerstad kommune, og var frem til forrige kommunesammenslåing egen kommune. Sannidal har et rikt kulturliv og næringsliv og er ei bygd med mye liv og røre. En attraksjon i Kil i Sannidal er Wesselgården som er kafé/restaurant som har utviklet sitt egget spesielle konsept med eget bryggeri!

 

Du kan lese litt om Wesselgården her!

 

Utsnitt fra Kiil i Sannidal

Utsnitt fra Kiil i Sannidal

Du kan lese litt om Sannidal her!

Gjerstad


Når det var fest i Gjerstad sa man at knivene slipes i inngangen, og likene sorteres i utgangen. Vi trives godt i Gjerstad enten vi er der for å gjøre en jobb eller i annet ærend. Gjerstad har mye å by på, blant annet «Den lille dyrehagen» som du finner på Brokelandsheia, her finner vi også Gjerstad mekaniske som eksporterer skuffer blant annet til gravemaskiner til store deler av verden.

 

Gjerstad ligger rett over grensa i Aust Agder fylke.

Gjerstad ligger rett over grensa i Aust Agder fylke.

Du kan lese mer om Gjerstad her!

Søndeled


Søndeled ligger helt øst i Risør kommune, og er et idyllisk lite tettsted som ligger langs den gamle hovedveien (E18) nedover Sørlandet, helt innerst i Risørfjorden.

 

Utsnitt fra Søndeledtunet

Utsnitt fra Søndeledtunet

Søndeled har egen hjemmeside!

Øysang/Jegertunet


Øysang er et lite tettsted som ligger rett på andre siden av Risørfjorden, mot Kragerø og Levang/Portør. Øysang er blant annet hjemmehavn for landets eldste bilferge i drift, som går over til Risør. Her finner du også Jegertunet, med blant annet tennisbaner og skytebaner.

 

Øysangferga til kai i Øysangkilen

Øysangferga til kai i Øysangkilen

Du kan lese litt om Øysangferga her!

Bamble


Bamble kommune er vår nærmeste nabo i øst. Det ble sagt at fanten avskydde Bamble, og kom seg gjennom Bamble så fort han kunne, men vi koser oss alltid når vi er i Bamble. Bamble regnes som en av Grenlandskommunene og består av tidligere Bamble, Stathelle og Langesund kommuner. Bamble grenser mot Kragerø i vest, Drangedal, Skien, Porsgrunn og Larvik og Helgeroa/Nevlunghavn i øst. Bamble er en relativt folkerik kommune med ca 14 000 innbyggere. Vi har opparbeidet god takstmanns kunnskap om boligmarkedet i Bamble.

 

Olavskirken i Bamble fra ca. 1150

Olavskirken i Bamble fra ca. 1150

 

Vi har lagt en lenke til Bamble kommune her!

Portør


Portør er uthavnen som ligger midt mellom Kragerø og Risør, men plassert i Kragerø kommune. Portør er et idyllisk og populært rekreasjonsområde med mye fritidsboliger. Portør utgjør ytterste delen av Levangsheia, og ligger i skjærgården, men med fastlandsforbindelse, det er derfor greit å ta seg hit både til vanns og til lands.

 

Denne hytta er bygget på grunnmuren etter den gamle tollstasjonen.

Denne hytta er bygget på grunnmuren etter den gamle tollstasjonen.

 

Du kan lære mer om Portør her!

 

Drangedal


Drangedal er en av Norges største skogkommuner. Drangedal er det som tidligere var Drangedal og Tørdal kommuner. Drangedal har fritidsboliger og boliger med fastboende spredt utover betydelige arealer. Det er mye samkvem mellom befolkningen i Drangedal og Kragerø, dette har sammenheng med de naturlige vannveiene mellom distriktene som var viktig for ferdsel i gamle dager, dette henger igjen i vår tid, derfor er det naturlig at vi tar turen til Drangedal fra tid til annen.

 

Du kan lese litt om Drangedal kommune her!

Risør


Risør er vår nabo i sørvest, og er kalt «den hvite byen». Fra sjøsiden kjenner man igjen byen best ved «den hvite flekken», som er et landemerke som ble etablert av Hollandske handelsreisende under seilskutetiden.  Når vi er i Risør tar vi gjerne turen innom Stavelins Bakeri for å spise lunsj. Risør kommune er godt sammenlignbar med vår hjemkommune, og vi har opparbeidet god takstmanns kompetanse om Risør og omegn. Vi er ofte på takstmann oppdrag på Risørs boligmasse.

 

Risør leder an i innfasingen av serveringslektere.

Risør leder an i innfasingen av serveringslektere (den har vi ikke taksert).

 

 

Du kan lese mer om Risør kommune her!

IMAG1752