Om Kragerø Takst AS

Vår visjon er at vi skal være en toneangivende uavhengig aktør som skal bidra til trygghet og forutsigbarhet i boligmarkedet. Vi skal også legge tilrette for riktige oppgjør i skadesaker.

Om Kragerø Takst AS

Kragerø Takst er en kunnskapsbasert bedrift som bistår privatpersoner, forsikringsselskaper, finansinstitusjoner og ellers alle som har en økonomisk interesse i en eiendom. Vi arbeider med vår hjemkommune som utgangspunkt, arbeidsområdet er foruten nærområdene, tilgrensende områder som Aust Agder, Grenlandsområdet, Drangedal, øvre Telemark og Vestfold. Bedriften holder til på Helle utenfor Kragerø, ta gjerne turen innom for en hyggelig prat og en kaffe. Bedriften er tilsluttet Norsk Takst, for våre kunder betyr det en trygghet ved at vi er en del av landets største fagmiljø på området. Daglig leder Kevin Nielsen har bakgrunn som håndverker, med mange års allsidig erfaring fra byggebransjen, er utdannet byggmester, og opererer som takstmann i Kragerø. Kevin er en takstmann med stor interesse for sitt fag, og har opparbeidet stor lokalkunnskap om sitt marked.

Kevin Nielsen

  • Medlem av Norsk Takst
  • Tredje parts personsertifisering fra Det Norske Veritas for Boligsalgsrapport (BSR).
  • Godkjent av Norsk Naturskadepool for taksering av naturskade.
  • Sertifikat utstedt av Norsk Takst for skade og skjønn.
  • Sertifikat utstedt av Norsk Takst for Bolig
  • Fullmakt utstedt i samarbeid med Norsk Takst for næringseiendom
  • Utdannet Takstmann ved NEAK
  • Utdannet Byggmester ved NEAK
  • Svennebrev Tømrer ved Vestmar Opplæringssenter
  • Praktisk håndverksmessig lang erfaring, og inngående kjennskap til bygningskonstruksjoner.

Norges Takseringsforbund

Takstmann Kevin Nielsen er medlem av Norsk Takst
Norsk Takst består av takstmenn med byggteknisk bakgrunn. Hovedtyngden av takstmenn i NT er byggmestere, men bransjen består også av ingeniører, installatører, sivilingeniører m.m.
Vårt medlemsskap i NT sørger for at vi er en del av norges største fagmiljø på området. I NT er det blant annet krav om å følge forbundets program for etterutdanning, som betyr at vi er på skolebenken med jevne mellomrom for å vedlikeholde vår kunnskap og oppdatere oss på siste endringer.

Her følger en presentasjon av steder og kommuner vi arbeideri!

Noe av det som er med å gjøre arbeidet som takstmann til en trivelig jobb, er at mann kommer mye rundt i distriktet, treffer mennesker i alle samfunnslag og livssituasjoner. Derved opparbeider man seg unik kunnskap om lokale forhold. I denne bolken har vi skrevet litt om steder vi jobber og hvordan det påvirker vår takstmanns hverdag.

Åmli

Åmli kommune ligger i østre deler av Aust Agder mot Telemark fylke i innlandet. Åmli er en kommune med mye flotte områder for fritidsbolig og har mye naturskjønne områder å by på.

 

Vi var så heldige å være forbi Glassgalleriet på Sandå i Åmli kommune, desverre utenom åpningstiden!
Åmli kommune

 

 

Valle

Valle ligger i Bamble kommune, og ansés av mange som endel av Kragerø skjærgården. Næringslivet på Valle har i senere år gjort en grundig jobb med å promotere stedet som en turist destinasjon, noe som har vært en suksess. Vi tar gjerne lunsjpausen vår i Valle når vi er forb.

Marinaen i Valle

Du kan lese mer om Valle på Visit Valle sine sider!

 

 

 

Porsgrunn

Porsgrunn tilhører sammen med Skien den sentrale Grenlandsregionen, slik vi kjenner Porsgrunn i dag er den bygget på industri eventyret gjennom siste 100 år, og huser tidligere Norsk Hydro som i dag heter Yara, som er en av verdens største kunstgjødsel fabrikk.

Hydro Herøya

 

 

 

Brevik

Brevik er for oss som bor i nedre Telemark mest kjent for sikker og trygg is, men Brevik kan også by på en variert småhusbebyggelse i mange stilarter. Brevik hører til Porsgrunn, fra Brevik kan man blant annet ta ferja til Sandøya som ligger i Grenlandsfjorden.

 

Utsnitt fra bymiljøet i Brevik.

 

 

Skåtøy

Skåtøy er Telemarks største øy, og er et tettsted med liv hele året, her er det massevis av fastboende og hyttegjester. I tillegg har øya mye å by på, her er det skole, kirke, kafé og mye mer. Skåtøy ligger kun en 10 minutters tur med ferje fra Kragerø sentrum, Skåtøy er derfor velegnet for en dagstu

 

På vei med ferja til Skåtøy

 


Eika på Skåtøy, tenk om denne kunne snakke?
Du kan lese mer om Skåtøy her!

 

 

Skien

Skien er en av Norges eldste byer, og man regner med at tettstedet ble til for ca. 1000 år siden. I dag er Skien blant annet kjent som Henrik Ibsens fødeby. Skien har gjennom tidligere tider bygd seg opp gjennom trelast og sagbruk, og de senere år vært en sentral del av landets industrihistorie. I dag er IKT og annen kunnskapsbasert virksomhet i ferd med å overta som den viktigste næringen i Skien. Vi er i Skien og jobber fra tid til anne

 

Skien by med sin karakteristiske og lett gjenkjennelige bebyggelse (foto: Varden).

 

 

Stathelle

Stathelle er knutepunktet der E18 tidligere gikk forbi over Breviksbrua, og før det da fergen gikk mellom Stathelle og Brevik. Stathelle er en by, og tidligere egen kommune. I riktig gamle dager (1774) var Stathelle et ladested (laste og lossested) under Skien kommune.

 

Stathelle med noen av sine landemerker.

 

 

Nissedal

Nissedal er en kommune med betydelige hytteområder og naturskjønne omgivelser. Vi er i Nissedal fra tid til annen og nyter det til fulle hver gang! Nissedal grenser mot Aust Agder fylke i sør, og kommunene Gjerstad, Vegårshei og Åmli, og kommunene Drangedal, Fyresdal og Kviteseid i Telemark fylke. Midtpunktet i Nissedal er tettstedet Treungen, hvor kommunens sentrale funksjoner er plasser.

Utsikt fra Kjyrkjebygdheia mot Fyresdalsheiene med Nisser i forgrunnen.
Du kan lære mer om Nissedal kommune her!

 

 

Langesund

Langesund betegnes som en by og ligger i Bamble kommune. Langesund har et trehusmiljø nesten som enhver sørlandsby med intime gater og smau. Fra Langesund er det kort vei til kontinentet med ferjeforbindelse og kun en kort tur til Hirtshals i Danmark. Wrightegaarden er kanskje den sterkeste etablerte merkevaren Langesund har å by p.

Langesund kan by på et intimt miljø med gater, smau og trehusbebyggelse.
Du kan lese mer om Wrightegaarden her!

 

 

 

Gautefall

Gautefall ligger i Drangedal kommune og er et populært utfartssted for skisport. Vi er på Gautefall titt og ofte, og uavhengig av sesong. Gautefall grenser mot Nissedal, og er plassert midt på Gautefallheia mellom Bostrak i Drangedal og Treungen i Nissedal.

 

 

 

 

 

Treungen

Treungen er hjertet og sentrum i Nissedal, og er blant annet kjent for Treungen festivalen og Jettegryten.

 

Kokken i Treungen
Du kan lese mer om Treungens store begivenhet her!

 

 

 

Kragerø

Kragerø er vår hjemkommune, og av Edward Munch kalt «perlen blant kystbyen», og det er ikke uten grunn at vi trives her. Kragerø kommune har ca 10 000 innbyggere, Kragerø er en stor hyttekommune, i tillegg til det har vi et betydelig antall besøkende med båt, bobil og dagsreisende m.m. om sommeren. Vi har opparbeidet god generell takstmanns kunnskap om markedet i vår hjemb!

Blindtarmen, Kragerø sentrm
Les mer om Kragerø her!

 

 

Sannidal

Sannidal er den delen av Kragerø som grenser mot Gjerstad kommune, og var frem til forrige kommunesammenslåing egen kommune. Sannidal har et rikt kulturliv og næringsliv og er ei bygd med mye liv og røre.

 

 

 

 

Gjerstad

Når det var fest i Gjerstad sa man at knivene slipes i inngangen, og likene sorteres i utgangen. Vi trives godt i Gjerstad enten vi er der for å gjøre en jobb eller i annet ærend. Gjerstad har mye å by på, blant annet «Den lille dyrehagen» som du finner på Brokelandsheia. Gjerstad har også et betydelig innslag av mekanisk innovasjon og et mangfoldig næringsliv.

 

Gjerstad ligger rett over grensa i Aust Agder fylke. Du kan lese mer om Gjerstad her!

 

 

Søndeled

Søndeled ligger helt øst i Risør kommune, og er et idyllisk lite tettsted som ligger langs den gamle hovedveien (E18) nedover Sørlandet, helt innerst i Risørfjorden.

 

Utsnitt fra Søndeledtunet
Søndeled har egen hjemmeside!

 

 

Øysang/Jegertunet

Øysang er et lite tettsted som ligger rett på andre siden av Risørfjorden, mot Kragerø og Levang/Portør. Øysang er blant annet hjemmehavn for landets eldste bilferge i drift, som går over til Risør. Her finner du også Jegertunet, med blant annet tennisbaner og skytebane.

 

Øysangferga til kai i Øysangkilen
Du kan lese litt om Øysangferga her!

 

 

Bamble

Bamble kommune er vår nærmeste nabo i øst. Det ble sagt at fanten avskydde Bamble, og kom seg gjennom Bamble så fort han kunne, men vi koser oss alltid når vi er i Bamble. Bamble regnes som en av Grenlandskommunene og består av tidligere Bamble, Stathelle og Langesund kommuner. Bamble grenser mot Kragerø i vest, Drangedal, Skien, Porsgrunn og Larvik og Helgeroa/Nevlunghavn i øst. Bamble er en relativt folkerik kommune med ca 14 000 innbyggere. Vi har opparbeidet god takstmanns kunnskap om boligmarkedet i Bambl.

Olavskirken i Bamble fra ca. 110 Vi har lagt en lenke til Bamble kommune her!

 

 

Portør

Portør er uthavnen som ligger midt mellom Kragerø og Risør, men plassert i Kragerø kommune. Portør er et idyllisk og populært rekreasjonsområde med mye fritidsboliger. Portør utgjør ytterste delen av Levangsheia, og ligger i skjærgården, men med fastlandsforbindelse, det er derfor greit å ta seg hit både til vanns og til land.

 

Denne hytta er bygget på grunnmuren etter den gamle tollstasjonen.
Du kan lære mer om Portør her!

 


Drangedal

Drangedal er en av Norges største skogkommuner. Drangedal er det som tidligere var Drangedal og Tørdal kommuner. Drangedal har fritidsboliger og boliger med fastboende spredt utover betydelige arealer. Det er mye samkvem mellom befolkningen i Drangedal og Kragerø, dette har sammenheng med de naturlige vannveiene mellom distriktene som var viktig for ferdsel i gamle dager, dette henger igjen i vår tid, derfor er det naturlig at vi tar turen til Drangedal fra tid til annen. Du kan lese litt om Drangedal kommune her!

 

 

Risør

Risør er vår nabo i sørvest, og er kalt «den hvite byen». Fra sjøsiden kjenner man igjen byen best ved «den hvite flekken», som er et landemerke som ble etablert av Hollandske handelsreisende under seilskutetiden. Når vi er i Risør tar vi gjerne turen innom Stavelins Bakeri for å spise lunsj. Risør kommune er godt sammenlignbar med vår hjemkommune, og vi har opparbeidet god takstmanns kompetanse om Risør og omegn. Vi er ofte på takstoppdrag på Risørs bygningsmasse.

Risør leder an i innfasingen av serveringslektere (den har vi ikke taksert)
Du kan lese mer om Risør kommune her!

Kontakt oss

Telefon: 915 50 213
E-post: post@ktakst.no


Adresse:
Hasseldalsveien 6, 3790 Helle